„Donează o șansă la viață! –Fii Eroul din umbră!”

Campanie de informare și conștientizare a Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Sub mesajul „Fii Eroul din umbră”, în perioada 9-17 septembrie 2017,va avea loc Campania „Donează o șansă la viață”, care își propune creșterea informării cu privire la donarea de celule stem hematopoietice, respectiv conștientizarea importanței înscrierii în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Campania, desfășurată în contextul Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, marcate în 16 septembrie 2017, se va derula la nivel național, în 15 orașe: Arad, Bacău, Brezoi, București, Caracal, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Slobozia, Târgu Mureș și Timișoara.

Astfel, în toate orașele vor avea loc activități de informare în legătură cu ce presupune donarea de celule stem hematopoietice și de promovare a înscrierii în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, pentru creșterea numărului de posibili donatori.

Doar în aproximativ 30%1 din cazurile de pacienți cu leucemii, limfoame, anemii aplastice sau alte boli hematologice grave, care au indicație de transplant de celule stem hematopoietice (transplant medular) se găsește un donator compatibil în rândul membrilor familiei. În cazul celorlalți, identificarea unui donator neînrudit, prin intermediul registrelor de donatori voluntari, poate fi singura șansă la viață!

Pentru pacienții români a căror viață depinde de transplantul de celule stem hematopoietice, dezvoltarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice înseamnă șanse mai mari de găsire a unui donator compatibil, dar și un timp mai redus de așteptare de la identificarea donatorului până la realizarea procedurii de transplant.

Fii și tu Eroul din umbră și poți să ajuți un om să trăiască! Prin înscrierea în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice poți oferi unui pacient o șansă la viață!

„Este foarte important să conștientizăm că fiecare dintre noi arputea să salveze o viață! Poate că nu ne gândim că am putea să fim chiar noi una dintre persoanele ale căror destine sunt condiționate de un transplant de celule stem, iar șansa noastră la viață să fie găsirea unui donator prin intermediul rețelei internaționale de registre cu donatori voluntari de celule stem hematopoietice și la care este conectat și Registrul din România. Fii Eroul din umbră! Oferă o șansă la viață celor care luptă pentru fiecare clipă. Prin intermediul acestei campanii dorim să oferim mai multe informații despre ce presupune să fii donator de celule stem hematopoietice și despre cât de important este să te înscrii în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice”, a declarat Dr. Aurora Dragomirișteanu, Directorul General al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Având în vedere rolul determinant al mass-media pentru informarea populației generale asupra importanței donării de celule stem hematopoietice, la București va avea loc o conferință de presă, care va precede Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, unde vor fi prezentate cele mai noi date legate de activitatea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și a procedurilor de transplant medular realizate prin intermediul Registrului.

În București,Campania „Donează o șansă la viață” se va desfășura în Parcul Alexandru Ioan Cuza(IOR), în perioada 9-17 septembrie 2017. În fiecare zi, în intervalul 16.00 – 22.00 veți putea afla, de la echipa de voluntari ai Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice,ce presupune să fii donator de celule stem hematopoietice, care sunt condițiile de înregistrareîn Registru și să deveniți un „Erou din umbră” înscriindu-vă în Registru.

Tot acolo, de Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, marcată în 16 septembrie 2017, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc un eveniment de sensibilizare cu privire la importanța donatorilor voluntari (neînrudiți) de celule stem hematopoietice pentru pacienții care au nevoie de transplant medular.

Pentru ca mesajele Campaniei „Donează o șansă la viață” să aibă un ecou cât mai mare, de Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoiecticene dorim să avem sprijinul persoanelor publice, a reprezentanților mass-media, dar nu numai,care să posteze hashtag-urile campaniei: #EroulDinUmbra,#ThankYouDonor – alături de link-ul www.registru-celule-stem.rope paginile lor din social media și astfel fiecare săfie un Erou din Umbră!

Mai multe informații despre programul campaniei pot fi regăsite AICI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.