Programe privind valorificarea produselor ovine

0
Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, împreună cu care a efectuat vineri o vizită în județul Bistrița-Năsăud, să continue programele de valorificare a produselor ovine, dând ca exemplu lâna, care poate fi folosită inclusiv în construcții, și carnea de oaie. 

Liviu Dragnea și Petre Daea au vizitat un depozit de colectare a lânii din Sângeorz-Băi, precum și o fabrică de lactate și una de cherestea din Lunca Ilvei, unde produsele ovine sunt utilizate, informează Agerpres.

„Se dovedește că ceea ce am gândit noi și am propus noi poate deveni realitate și poate redeveni România o sursă importantă de venit atât pentru oieri, cât și pentru stat. Am văzut astăzi în câte moduri se poate folosi lâna, cât de utilă este și ce crimă a fost în această țară, în care de 10-15-20 de ani, nu mai știe nimeni de când, lâna se aruncă sau se arde. (…) S-au înscris 32.000 de oieri în programul de minimis, pentru a primi subvenție pentru lâna pe care o vând. Mi-a arătat domnul Iugan aici (la fabrica de cherestea — n.r.) cum se poate folosi lâna în construcții. (…) Am discutat, de asemenea, despre carnea de oaie, despre cum să sprijinim și să stimulăm consumul de carne de oaie în România și vă rog, domnule ministru (Petre Daea — n.r.), haideți să începem la Indagra, hai să începem un program de promovare a consumului de carne de oaie — sigur, nu în detrimentul altora, dar este foarte sănătoasă și producătorii au nevoie de așa ceva”, a spus Dragnea.

Liderul social-democrat consideră că trebuie stopată risipa resurselor pe care le are România și găsite soluții de sprijinire a inițiativelor care au acest scop, fie că este vorba despre biomasă obținută din resturi din pădure sau centrale de cogenerare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.