Târgul meșterilor iconari, la Muzeul Țăranului

Muzeul Național al Țăranului Român continuă și în acest an tradiția celebrării uneia dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei – Înălțarea Sfintei Cruci -, printr-o nouă serie de întâlniri cu artiști și meșteri iconari.

În acest an, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri are loc în perioada 15 — 17 septembrie, între orele 10,00 și 18,00, precizează un comunicat transmis sâmbătă Agerpres.

„Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri își propune să redescopere și să recupereze frumusețea icoanei, urmărind calitatea tehnicii și a meșteșugului, respectarea scopului pentru care este realizat obiectul de cult, evitând expresiile kitsch și serializările industriale pentru scopuri comerciale. Continuăm și anul acesta noua formulă de prezentare a târgului, invitându-i pe meșterii și artiștii iconari să expună obiectele create pentru târg în cadrul unor micro-instalații, dând astfel posibilitatea de a viziona într-un context diferit creațiile personale și de a iniția un altfel de dialog cu publicul vizitator și fidel acțiunilor noastre de la începuturi. (…) Însoțim iconarii cu ceaiuri de leac, cozonaci, dulcețuri, miere și prăjituri de casă”, se arată în comunicatul Muzeului Național al Țăranului Român.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.