Angela Gheorghiu, concert fabulos în Capitală

Soprana Angela Gheorghiu a declarat, vineri seara, cu ocazia concertului extraordinar susținut în Piața Constituției că nu trebuie uitate cele mai importante voci din muzica ușoară românească, subliniind că le mulțumește acestor interpreți pentru moștenirea lăsată.

Cea de-a doua parte a concertului susținut de Angela Gheorghiu și tenorul Teodor Ilincăi a inclus, alături de arii clasice, piese precum „Oameni” de Marius Țeicu, „Ploaia și noi” de Vasile V. Vasilache, „Valurile Dunării: Muzica” de George Grigoriu, informează Agerpres.

„Aseară am trimis un mic fragment din repetiție lui Marius Țeicu. Colegul și prietenul meu a cântat atât de frumos această piesă… Ne-am gândit că este cazul și avem o îndatorire, din punctul meu de vedere este o îndatorire, să nu uităm vocile cele mai importante din România — chiar și în această seară, cu precădere clasică — vocile celor care au cântat muzică ușoară românească. Am ales pentru astă seară un cântec de-al Doinei Badea. Soarta a fost atât de crudă cu ea. Trebuie să facem orice ne stă în putință — și eu îi aduc mulțumire și un prinos pentru tot ce ne-a lăsat”, a precizat Angela Gheorghiu, după ce tenorul Teodor Ilincăi a interpretat piesa „Oameni”.

Îndelung aplaudați, cei doi au revenit pentru un bis, care a inclus: „Granada”, „O sole mio” și „O mio babbino caro”. În timpul ultimei piese, mulțimea a fost acoperită, pentru mai multe zeci de secunde, de o ploaie de confetti, împrăștiată de patru tunuri speciale.

„Vreau să văd luminile telefoanelor, să văd că încă mai sunteți aici. Luminile dumneavoastră sunt mult mai frumoase. Mulțumim!”, a spus Angela Gheorghiu râzând.

Prima parte a programului a inclus arii din operele: „Italianca în Alger” de Gioachino Rossini, „Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, „Carmen” de Georges Bizet, „Tosca”, „Turandot” și „Manon Lescaut”de Giacomo Puccini, „La Wally” de Alfredo Catalani, „Andrea Chenier” de Umberto Giordano.

Printre spectatori s-au numărat: primarul general Gabriela Firea, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, Grigore Leșe, Gheorghe Zamfir, Felicia Filip, Paula Seling și Ovi, Andreea Marin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.