Autostrada București – Brașov, prioritate absolută

0

Autostrada București – Brașov se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, iar autoritățile locale din județele Prahova și Brașov trebuie să trateze acest proiect cu maximă seriozitate, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Așa cum bine știți, decizia la nivel guvernamental este sa construim Autostrada București — Brașov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune ca acest proiect se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, așa că insist să îl tratați și dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate”, a precizat Cuc, la o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale din cele două județe, citat într-un comunicat al ministerului de resort remis Agerpres.

Șeful MT a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale pe această temă și a adăugat că realizarea acestui proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităților din zonele tranzitate.

În acest context, ministrul a subliniat importanța sprijinului oferit de autoritățile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă București-Brașov.

„Primăriile, ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de aceasta Autostrada, trebuie sa fie capabile să pună la dispoziție toate planurile parcelare actualizare. Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone sa aibă definitivate Planurile Cadastrale iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, va pot spune ca un punct fierbinte este cel al Autorizațiilor de construcție, acordate de primarii pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odata rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio alta construcție, edificată după finalizarea Studiului de fezabilitate”, a spus Răzvan Cuc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.