Carte de condoleanțe, la sediul PNL, în memoria lui Quintus

Share:

Partidul Naţional Liberal deschide o carte de condoleanţe în memoria lui Mircea Ionescu Quintus, la sediul central al partidului din Aleea Modrogan nr. 1.

„În memoria preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, va fi deschisă o Carte de condoleanţe la sediul central al Partidului Naţional Liberal (Aleea Modrogan, nr.1), pentru toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu seniorului liberal şi să transmită un gând bun familiei îndoliate”, anunţă PNL, potrivit News.ro.
Cartea de condoleanţe va fi deschisă sâmbătă, între orele 15.00 şi 20.00, precum şi duminică şi luni între orele 10.00 – 18.00.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a încetat din viaţă vineri, va fi înmormântat luni, la Cimitirul Viişoara din Ploieşti.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al liderului liberal va fi depus, duminică la prânz, la capela Bisericii Buna Vestire din Ploieşti.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus – care a încetat din viaţă vineri – s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator. Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

Ultimul eveniment public la care a participat a fost ceremonia de la Palatul Cotroceni, care a avut loc în 17 martie. Seniorul liberal a fost decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul „Steaua României” în grad de ofiţer, fiind al treilea preşedinte care i-a oferit o distincţie, după Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

El a luat parte, tot în luna martie, şi la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, unde liberalii au stabilit calendarul şi regulile alegerilor interne din partid. „Sunt membru al PNL de 80 de ani. Împreună cu tatăl meu am trăit 100 de ani în acest partid. Nimic nu mi-a putut clinti sau mişca în vreun fel adeziunea la el şi încrederea în el. Abia aştept momentul în care să felicit pe următorul preşedinte, pe noul preşedinte al PNL, să-l asigur de sprijinul meu şi să vă asigur pe toţi care luptăm pentru victoria PNL”, le-a spus seniorul liberal mai tinerilor săi colegi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.