Medicament nou pentru tratarea psoriazisului

Share:

Un panel al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat aprobarea medicamentului guselkumab pentru tratarea psoriazisului în plăci la adulți, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Guselkumab, care va fi comercializat sub numele Tremfya, va fi utilizat pentru tratamentul adulților cu psoriazis în plăci, moderat până la sever, o tulburare autoimună inflamatorie cronică ce duce la apariția de pete descuamate inestetice, inflamate și uneori dureroase pe piele.

Potrivit Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman (CMPH), medicamentul are capacitatea de a inhiba inflamația și simptomele clinice asociate cu boala.

În mod normal, opiniile CMPH sunt aprobate de Comisia Europeană în decurs de circa două luni, scrie agenția britanică de presă.

Medicamentul este administrat prin injectare și va fi o alternativă pentru pacienții care nu răspund la tratamentele existente, explică producătorul Janssen, unitate a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson.

Guselkumab, pentru care Janssen a obținut licență de la grupul german de biotehnologie Morphosys, a primit aprobare și din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente în luna iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.