Carburanții, mai scumpi pe autostradă

Share:

N-avem drumuri rapide, iar pentru cele puține pe care le avem benzinarii „au grijă” să ne scoată din buzunar bani la fiecare drum. Un plin în drum spre mare sau chiar spre munte e mai scump, în medie, cu zece lei, arată un experiment al Știrilor TVR. La staţiile de pe Autostrada Soarelui, benzina a ajuns deja să coste 5 lei şi 10 bani pe litru. Iar asta înainte de al doilea val de scumpiri, care va veni din octombrie.

La sfârşit de săptămână, benzinăriile de la marginea Capitalei devin un furnicar. În drum spre mare, munte sau părinți, șoferii se asigură că nu vor fi nevoiţi să cumpere carburant de pe drum. Așa că, de cele mai multe ori, fac plinul. Benzinarii știu asta și profită din plin.

Intrarea pe autostradă este ca intrarea în altă lume. Odată cu limita de viteză cresc şi preţurile carburanţilor, cu 20-30 de bani pe litru. Adică o diferenţă de mai bine de zece lei la un plin de rezervor. Iar o dată cu creșterea accizei s-au adăugat cel puțin 15 lei la fiecare plin.

Sunt, însă, şi mulţi şoferi care nici nu observă scumpirile, chiar şi după majorarea accizelor. De la 1 octombrie, accizele se vor majora din nou şi, odată cu ele, şi preţul carburanţilor.

Scumpirile nu se vor simţi doar la pompă ci şi în preţurile tuturor serviciilor şi produselor de la raft.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.