Maratonul cântecului și dansului popular sârbesc

0

Sute de arădeni au participat la ”Maratonul cântecului și dansului popular sârbesc”, manifestare organizată în premieră sâmbătă, la Arad.

La Maratonul care s-a încheiat târziu în noapte au luat parte peste 500 de artiști — instrumentiști, soliști vocali și dansatori—, membri ai ansamblurilor folclorice aparținând comunităților sârbești din localități ale județelor Caraș Severin, Mehedinți, Timiș și, bineînțeles, Arad.

”Eveniment de mare anvergură, maratonul organizat de Uniunea Sârbilor din România, împreună cu Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean, sub egida Departamentului pentru Relații Interetnice al Guvernului României, s-a aflat la cea de a XXIV-a ediție a sa, fiind organizat pentru prima oară în municipiul Arad. La ediția arădeană au participat 20 de formații și ansambluri artistice venite din toate localitățile locuite de etnici sârbi din Sud-Vestul României, din județele Caraș Severin, Mehedinți, Timiș și Arad”, a declarat, pentru Agerpres, Claudia Boghicevici, vicepreședinte a Consiliului Județean (CJ) Arad.

Maratonul a fost deschis de o paradă a portului popular sârbesc pe Bulevardul Revoluției, la care au luat parte membrii ansamblurilor folclorice participante la acest eveniment cultural special pentru viața comunității sârbești din Banat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.