Moscova găzduiește o expoziție Brâncuși

0

Moscova găzduieşte pentru prima dată o expoziţie dedicată celebrului sculptor român Constantin Brâncuşi. Sunt incluse sculpturi, schiţe, desene făcute de marele artist. Evenimentul a fost un real succes încă din prima zi şi s-a bucurat de o bună mediatizare în presa rusă.

„Muza adormită” , „Tors de tânăr” , „Prometeu” sunt doar câteva dintre celebrele sculpturi ale lui Constantin Brâncuşi aduse la Moscova. Proiectul este realizat în comun de Centrul Pompidou de la Paris şi Muzeul de Artă Contemporană din capitala rusă.

Expoziţia de la Moscova este prima încercare de a arăta în Rusia opera lui Brâncuşi în ansamblul ei. De aceea, acolo sunt nu numai sculpturi, schiţe şi desene. Publicul rus are ocazia să admire o parte din filmele şi fotografiile realizate personal de marele artist.

Din filmele expuse, vizitatorii pot vedea cu câtă pasiune lucra Brâncuşi. Maestrul a reuşit să combine perfect simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene.

Fotografiile unei sculpturi din diferite unghiuri sunt opere de artă. Este exact ce au vrut să arate şi organizatorii expoziţiei, că Brâncuşi a fost unul dintre promotorii conceptului multimedia.

Presa rusă a manifestat un interes deosebit pentru Contanstin Brâncuşi. Principalele posturi de televiziune au prezentat ample reportaje.

Muzeul a pus la dispoziţie două etaje pentru operele lui Brâncuşi, aduse temporar în capitala rusă. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 12 noiembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.