Quintus, înmormântat cu onoruri militare la Ploiești

Share:

Mircea Ionescu-Quintus, decedat la vârsta de 100 de ani, a fost condus luni după-amiază pe ultimul drum de sute de persoane. Fostul președinte de onoare al PNL a fost înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul Viişoara din Ploieşti.

Slujba de înmormântare a lui Mircea Ionescu Quintus a început în jurul prânzului la Biserica „Buna Vestire”. La slujba care a durat aproximativ o oră au participat printre alții președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, președintele PNL, Ludovic Orban, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, precum şi senatori şi deputaţi din alte partide politice. 

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost acoperit cu steagul tricolor și a fost scos din biserică de jandarmi, cortegiul funerar trecând și oprind preț de câteva minute prin fața locuinței familiei Quintus, a Muzeului de Artă „Ion Ionescu Quintus” amenajat în clădirea care a fost casa părintească a fostului senior liberal și prin fața Palatului Administrativ, îndreptându-se ulterior spre cimitir.

Mircea Ionescu-Quintus a fost înmormântat cu onoruri militare, iar la finalul ceremonialului tricolorul cu care a fost învelit sicriul a fost predat familiei defunctului.

Mircea Ionescu Quintus a murit, vineri, la domiciliul său din Ploieşti, la vârsta de 100 de ani.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani. Ceremonia a fost ultimul eveniment public la care a participat seniorul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.