Zilele Bucureștiului, un uriaș succes

Share:

Peste 100.000 de locuitori ai Capitalei și turiști au participat la Zilele Bucureștiului, la sfârșitul săptămânii trecute, în Piața Constituției, unde a concertat, în deschiderea evenimentelor, soprana Angela Gheorghiu, iar artiști multimedia și-au prezentat lucrările pe fațada Palatului Parlamentului, dar și în Parcul Cișmigiu la spectacolele dedicate copiilor.

Piața Constituției a devenit pe 15 septembrie punctul de atracție pentru 30.000 de persoane care au venit să asiste la concertul extraordinar , susținut de Angela Gheorghiu, oferit de Primăria Capitalei prin ARCUB, precizează marți PMB într-un comunicat transmis Agerpres.

Alături de marea artistă a urcat pe scenă tenorul Teodor Ilincăi, în acompaniamentul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului newyorkez Eugene Kohn.

În zilele de 16 și 17 septembrie, cei mai talentați artiști multimedia și-au prezentat lucrările pe fațada Palatului Parlamentului, în cadrul celui mai mare concurs internațional de video mapping din lume. 64 de proiectoare laser de ultimă generație au compus imagini 3D complexe, personalizând și reinterpretând Palatul Parlamentului printr-un spectacol unicat, relieful acestuia devenind o adevărată iluzie optică, se arată în comunicat.

Echipa Gong Zhen din China a fost declarată câștigătoarea competiției și a primit Premiul iMapp 2017, acordat de un juriu internațional, format din Jean François Zurawik, Dávid Ráday, Hendrik Wendler, Tais Poda, Diana. Premiul Publicului a fost câștigat de echipa MotionLab din România și a fost acordat de cei prezenți la eveniment, care au votat în timp real, prin sms, echipa preferată.

Au fost proiectate și fotografii din cadrul concursului still Mapp, unde a fost desemnată câștigătoare Livia Zaharia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.