Alexandra Nechita, expoziție în fața Ateneului

0

Artista Alexandra Nechita și-a vernisat marți seară, în fața Ateneului Român, prima expoziție în țară, „Grădina cu sculpturi”, eveniment la care a participat și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Este pentru prima oară când expun un ansamblu de sculpturi în țară. Sunt primele realizate chiar aici, cu materiale locale și — lucrul care mă bucură cel mai tare — sunt accesibile publicului, într-un spațiu mai puțin convențional, care încurajează interacțiunea (…). În fiecare dintre noi există o conversație permanentă între realitate și fantezie. E tema care se reflectă cel mai puternic în acest ansamblu de lucrări (n.r. — opt), dar care nu îngrădește nicio altă viziune”, a spus Alexandra Nechita.

La rândul său, Gabriela Firea a relevat importanța evenimentului.

„Pentru capitala României este o onoare să găzduiască o expoziție inedită, specială, a Alexandrei Nechita. În aceste zile sărbătorim practic Bucureștiul, capitala României, prin evenimente culturale de ținută, care au fost apreciate de bucureșteni, de turiștii care ne vizitează. Îi mulțumesc, în numele bucureștenilor, și o felicit deopotrivă pe Alexandra Nechita că a acceptat să vină la București cu această expoziție itinerantă, urbană, specială, inedită, deosebită, pe care să o ofere bucureștenilor, românilor, dar deopotrivă și turiștilor”, a spus Firea.

Ea le-a adresat o invitație bucureștenilor să viziteze această expoziție a Alexandrei Nechita.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.