Expoziție de pictură și caligrafie chineză

0

Autoritățile tulcene au marcat, miercuri, la Muzeul de Artă, împlinirea a 22 de ani de cooperare între județul din Dobrogea și regiunea Suzhou din China, prin vernisajul unei expoziții de caligrafie și pictură chineză.

Vicepreședintele Federației Cercurilor de Literatură și Artă din Suzhou, Ni Yan, șeful delegației chineze, a declarat cu ocazia vernisajului că expoziția de caligrafie și pictură a familiei Wu este ‘un cadou pentru prietenii români’, informează Agerpres.

‘Temele expoziției sunt diverse și variate în stil, conțin bogata caracteristică regională a Suzhou și sentimentele sincere ale artiștilor din acest oraș. Dorim ca, prin diversele schimburi și cooperări, de asemenea ca prin această expoziție, să aprofundăm prieteniile dintre cele două zone’, a declarat Ni Yan.

În timpul vernisajului, autoritățile tulcene au amintit principalele activități derulate în cei 22 de ani în cadrul protocolului de colaborare încheiat între cele două regiuni, iar evenimentul a fost urmat de discuții pe tema deschiderii unor cursuri de limbă chineză în Tulcea.

‘Trebuie să ne unim forțele și să reușim să materializăm acest deziderat: este o mare oportunitate pentru județul nostru să putem organiza astfel de cursuri aici, la Tulcea. Învățarea limbii chineze, dar și a culturii chineze, le deschide copiilor noi orizonturi, astfel că trebuie să profităm de această șansă’, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ), Horia Teodorescu, citat într-un comunicat de presă al instituției.

Județul Tulcea și Suzhou au stabilit relații de înfrățire prin protocolul semnat la data de 20 septembrie 1995, în baza căruia cele două unități administrativ-teritoriale au convenit să întărească schimburile reciproce și prietenia dintre cele două popoare, prin promovarea în comun a schimburilor economice și comerciale și prin dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniile știință, tehnologie, cultură, sport, sănătate și învățământ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.