Scandal uriaș la Curtea de Conturi Buzău

0

Scandal la Curtea de Conturi Buzău, unde directoarea adjunctă este acuzată de şaisprezece din cei optsprezece auditori publici externi că foloseşte un limbaj plin de insulte şi jigniri. Mai mult, unul dintre ei susţine că ar fi fost agresat fizic. Mai multe înregistrări în care femeia îi numeşte pe aceştia „oligofreni” sau „bolnavi mintali” sunt difuzate în exclusivitate de România TV.

Revolta auditorilor s-a mutat din sediul situat lângă gara din Buzău pe masa preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu. Memoriul întocmit de 20 angajaţi este doldora de acuzaţii la adresa directoarei adjuncte Sora Dumitru: de la faptul că foloseşte angajaţii Curţii în interes personal, la ţară, pentru munci agricole, dar şi autoturismul din dotarea Camerei de Conturi Buzău inclusiv pentru cumpărături până la „intervenţii” care au rolul de a îngreuna recuperarea banilor de către instituţia pe care o conduce. Contactată, directoarea a negat totul.

Directoarea este acuzată şi că a permis nejustificat unor directori să îşi păstreze funcţia, chiar şi de peste 24 ani. În plus, aceasta le vorbeşte injurios personalului din instituţie, ba chiar ar interveni în unele anchete şi ar face presiuni asupra membrilor echipei de audit.

Neoficial, cea acuzată că îşi înjură colegii a recunoscut că sare calul. Susţine, însă, că ar avea motive serioase s-o facă.

Dumitru Sora a mai fost reclamată şi în 2009 de angajaţi cu privire la fapte asemănătoare. Pe atunci coducerea Curţii de Conturi a decis desfacerea contractului de muncă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.