Grea pierdere pentru Marine Le Pen!

0

Politicianul francez Florian Philippot, considerat mâna dreaptă a liderei Frontului Național, Marine Le Pen, a anunțat joi că „părăsește” formațiunea de extremă dreapta, ca semn al tensiunilor din interiorul apărute în interiorul acesteia după eșecul înregistrat la alegerile prezidențiale din mai acest an, informează AFP și Reuters.

Philippot și-a anunțat această decizie după ce miercuri seara conducerea partidului l-a „retrogradat” la rangul de vicepreședinte fără atribuții, retrăgându-i responsabilitățile din domeniul strategiei și comunicării. Motivul ar fi că Philippot a refuzat să renunțe la președinția asociației sale, „Patrioții”.

Politicianul a declarat ulterior pe postul de televiziune France 2 că nu-i place să fie „luat în zeflemea”. „Mi s-a spus că sunt vicepreședinte de nimic… N-am chef să fiu luat în zeflemea, nu mi-a plăcut niciodată să nu fac nimic, așa că bineînțeles părăsesc Frontul Național”, a spus el.

Plecarea sa este de natură să intensifice tensiunile din rândul partidului de extremă dreapta, care încearcă să se impună ca principală formațiune de opoziție față de președintele Emmanuel Macron.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.