Olguța Vasilescu, noutăți despre salarii și pensii

0

Ministrul Muncii a făcut în direct la România TV ultimele anunţuri despre pensii şi salarii. Lia Olguţa Vasilescu a anunţat un nou mod de calcul al pensiilor, fără a oferi însă detalii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat cum va fi simplificată formula de calcul a pensiilor, dar şi cum vor creşte salariile românilor în următoarea perioadă.

„Nu vor mai fi acele pensii minime, vor trece ca şi prestaţie socială. Se vor mări de anul viitor. Aşa-numita acum pensie minimă va ajunge la 640 de lei, dar nu va mai fi categorisită ca pensie, ci ca o prestaţie socială. Nicio pensie nu va scădea, conform legii pensiilor. Ce a fost de corectat la pensiile speciale s-a corectat. De asemenea, pot să vă spun că în ceea ce priveşte pensiile, se va respecta programul de Guvernare. Este vorba de altă formulă de calcul. Rugămintea este să vedeţi legea cum arată… De la începutul anului, salariul de 1.450 lei, acest salariu minim va creşte în fiecare an cu 100 de lei, apoi am avut majorarea salariului bugetarilor între 10-50%. Mai sunt câteva OUG pe traseu cu creşteri salariale. Până la această dată avem majorare de 9 miliarde, până la sfârşitul anului cheltuiala va fi cu 12 miliarde în plus faţă de anvelopa de anul trecut. Va fi o creştere pe net de circa 4%. Brutul devine acesta. Anul viitor noi avem 100 de lei în fiecare an pentru creşterea minimului pe economie. În 2020, brutul va fi 2.050 de lei”, a declarat ministrul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.