Baronul George Lowendal, la ICR Berlin

Baronul George Lowendal a ajuns în Berlin. 60 de picturi, desene şi lucrări grafice ale artistului cu origini nobiliare daneze, dar care a lucrat la Cernăuţi şi Bucureşti sunt acum descoperite de publicul german într-o expoziţie la ICR Berlin. Expresiv până în vârful bărbiei, a scris un critic în Berliner Zeitung.

George baron Lowendal a fost cunoscut în primul rând ca scenograf. A lucrat în principal la Cernăuţi şi Bucureşti, dar a lăsat în urmă şi o impresionantă operă de pictor şi desenator care este promovată de fundaţia ce îi poartă numele.

Lucrările lui Lowendal sunt expuse în premieră la ICR Berlin: 60 de picturi, desene, lucrări de grafică. Mulţi dintre cei care au privit expoziţia au remarcat tuşa foarte personală din portretele de ţărani, dar şi linia expresionistă a desenatorului. Criticii germani îi pun opera alături de creaţiile unor artişti celebri precum Otto Dix sau George Grosz.

George baron Lowendal s-a născut în Rusia dintr-o familie care îl are printre înaintaşi pe regele Frederich al III-lea ar Danemarcei şi Norvegiei. Artistul a ajuns apoi în Bucovina şi a murit în 1964 la Bucureşti. Lucrările lui George Lowendal au fost nu de puţine ori piese disputate în licitaţiile de artă din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.