Oana Pellea, la Festivalul de Carte Transilvania

0

Actrița și scriitoarea Oana Pellea este invitată de onoare a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, unde va purta un dialog cu cititorii, moderat de Anca Măniuțiu, eveniment ce se va desfășura în perioada 3 – 8 octombrie în Piața Unirii din Cluj-Napoca, conform organizatorilor.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe, publicul având posibilitatea să găsească, în cadrul târgului, prima carte scrisă de Oana Pelea — ”Jurnal. 2003-2009”, informează Agerpres.

Oana Pellea s-a născut pe 29 ianuarie 1962 la București. În 1984 a absolvit Academia de Teatru și Film, clasa profesoarei Sanda Manu.

În perioada 1984-1987 a fost actriță la Teatrul din Piatra Neamț. Între 1987 și 1999, când a devenit liber-profesionistă, a jucat la Teatrul Bulandra din București.

În 2006 joacă alături de Clive Owen și Julianne Moore în producția Universal Pictures ”Children of Men”, regia Alfonso Cuarón, film nominalizat la trei categorii de Premiu Oscar.

În 2007 este distribuită în producția britanică ”I really hate my job”, regia Oliver Parker, și în producția americană ”Fire and Ice”, regia Pitof.

Pentru activitatea ei teatrală, cuprinzând peste 30 de roluri principale, actrița a obținut numeroase premii, printre care, în 2009, Marele Premiu al Festivalului Comediei Românești pentru cel mai bun spectacol, ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec, spectacol pe care l-a regizat și l-a interpretat alături de Sandu Mihai Gruia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.