Contra îl vrea pe Lobonț în staff-ul său

Noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra, speră ca Bogdan Lobonț, portar care la 39 de ani a fost convocat pentru meciurile cu Kazahstan și Danemarca, să facă parte în viitor din staff-ul său, iar fundașul Ștefan Radu, în prezent la Lazio Roma, să joace din nou la prima reprezentativă.

„Lobonț are aceleași principii ca mine. În momentul de față la echipa națională este nevoie de spirit de luptă, de spirit de performanță, de spirit de echipă, iar Lobonț întrunește toate aceste trei condiții. Am vorbit foarte mult cu el și pe viitor mă gândesc ca el să facă parte din staff-ul meu. Am nevoie de el să îndeplinească același rol pe care îl are acum la AS Roma. Cred că mă va ajuta foarte mult. Iar cu Ștefan Radu am în plan să discut. Sper să reușesc ce n-au reușit alți selecționeri. Știu situația lui Ștefan Radu și înțeleg în mare parte motivul pentru care nu a dorit să mai vină la echipa națională, dar voi încerca să îl fac să se răzgândească asupra acestei decizii”, a spus Contra, potrivit Agerpres.

Noul selecționer și-a stabilit în mare parte echipa tehnică: „Staff-ul va fi alcătuit din secunzii Ionel Gane și Adrian Mihalcea, Javi Reyes va fi preparator fizic, iar pentru postul de antrenor cu portarii am avut 2-3 interviuri și vom lua o decizie în zilele următoare”.

Pentru viitorul apropiat, Contra își propune ca România să câștige ultimele două meciuri din actuala campanie de calificare, cele cu Kazahstan și Danemarca. „Singura strategie pentru ultimele două meciuri din campania asta este să le câștig. O să încerc să le câștig. Vreau să vedem altceva. Sunt peste 60 de jucători pe care îi vom urmări. Voi încerca să respect posturile pe care evoluează jucătorii și forma la care sunt în momentul respectiv. Știu că nu voi mulțumi pe toată lumea, vor fi discuții indiferent de convocările pe care le voi face. Dar voi încerca să fiu inspirat în alegerile pe care le voi face. Orice jucător are poarta echipei naționale deschisă, depinde de fiecare în parte”, a explicat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.