Sute de chirurgi cardiovasculari s-au întâlnit la Iași

0

Renumiți chirurgi cardiovasculari din Europa, Asia și SUA s-au întâlnit la Iași, la sfârșitul săptămânii, la cel de-al XIII-lea Congres al Societății Euro-Asian Bridge.

Peste 600 de chirurgi cardiovasculari din 41 de țări de pe trei continente au participat la manifestare, a anunțat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, Grigore Tinică, președintele Euro-Asian Bridge Society, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, informează Agerpres.

„A fost o surpriză pentru noi ieșenii să fim gazdele a peste 600 de renumiți specialiști în chirurgie cardiovasculară. Inițial, numărul celor care și-au anunțat participarea a fost de 400. Congresul Societății Euro-Asian Bridge este cel mai important eveniment pentru chirurgia cardiovasculară din Romania. Mă bucur că (…) am reușit să punem Iașiul pe harta lumii”, a declarat prof.univ.dr. Grigore Tinică, președintele Euro-Asian Bridge Society.

În cadrul manifestărilor științifice medicale, 90 de specialiști din toată lumea au ținut prelegeri despre experiența lor și despre cele mai noi proceduri folosite în tratarea afecțiunilor inimii. De asemenea, au fost organizate trei sesiuni live din sălile de operație ale Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

„Au fost prezentate noutăți în dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare și cardiotoracice mondiale, noi metode de implantare a valvelor aortice, metode de implantare transcateter a valvei mitrale, prevenția și combaterea infecțiilor nosocomiale în domeniul chirurgiei cardiovasculare, noi metode de tratament a leziunilor valvulare prin acces minim invaziv, problema și tratamentul modern al bolii coronariene, tratamentul chirurgical al aritmiilor cardiace”, a explicat președintele Euro-Asian Bridge Society.

Printre participanții la reuniune s-a aflat și profesorul Randas Vilela Batista din Brazilia, un reputat chirurg care a dezvoltat opt tehnici pentru tratamente cardiace, considerate revoluționare. La Iași el a prezentat tratamentul pentru sindromul Eisenmenger.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.