Un convoi NATO, vizat de un teribil atentat

Share:

Un atentat a vizat duminică un convoi militar NATO, rănind trei civili afgani la Kabul, fără să facă victime printre trupele daneze care circulau la bordul blindatului lovit, au indicat oficiali citați de AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a fost vorba de un atentat cu vehicul-capcană, ce a fost propulsat în blindate din cadrul operațiunii Resolute Support (RS) în cartierul Universității, în vestul capitalei afgane.

„La scurt timp după 11:00 (06:30 GMT), un atacator sinucigaș a vizat un convoi al trupelor străine. Trei civili afgani au fost răniți, din păcate, în acest atac”, a declarat Danish.

„Nu a existat nicio victimă în cadrul operațiunii Resolute Support în acest atac, care nu a perturbat operațiunile” în curs de desfășurare, a asigurat la rândul său purtătorul de cuvânt al RS, căpitanul Bill Salvin, precizând că au fost vizate trupele daneze.

Purtătorul de cuvânt al NATO a făcut referire la un dispozitiv exploziv neidentificat (IED), fără să menționeze vreo mașină-capcană. Militarii occidentali încearcă să recupereze în prezent blindatul avariat, a adăugat acesta.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

NATO dispune de un efectiv de 13.000 de militari în Afganistan, inclusiv 8.400 de americani cărora li se vor adăuga 3.000 de militari suplimentar.

Misiunea lor principală este formarea și asistarea forțelor afgane de securitate pentru a contracara insurgența talibană și gruparea jihadistă Statul Islamic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.