„Reconstituiri cu Ileana Popovici”, lansată la Chișinău

Share:

Cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici” a fost lansată, joi, la Chișinău, în prezența cunoscutei actrițe.

Volumul, scris de nepoata artistei, Radmila Popovici, a apărut la editura Adenium din Iași și a fost lansat în cadrul evenimentului ”Întâlnire cu actrița Ileana Popovici”, care a avut loc pe scena Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, informează Agerpres.

Actrița a cărei mamă este originară din Basarabia, devenită cunoscută după rolul principal pe care l-a jucat în filmul ”Reconstituirea”, regizat de Lucian Pintilie în 1971, a apărut, în premieră, în fața publicului din Chișinău, fiind aplaudată la scenă deschisă.

„Pentru mine este o mare emoție. Eu am crescut într-o familie de refugiați din Basarabia, din România de dincolo de Prut. Am fost crescută în spiritul acesta, că aparțin acestor locuri. La noi în casă se vorbea așa cum se vorbește în Basarabia. M-am născut în România, dar întotdeauna în casa mea Basarabia a existat, prin obiceiuri, prin ceea ce mâncam, prin ceea ce se discuta, prin prietenii care veneau. Noi, copii fiind, ni s-a insuflat și am crescut cu dor și drag de Basarabia”, a explicat Ileana Popovici.

În cadrul evenimentului, a fost organizat, de asemenea, un recital de jazz, susținut de formația Folk Reverse Jazz Trio. Totodată, a avut loc și vizionarea filmului ”Reconstituirea”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.