China, despre un război în Peninsula Coreeană

Share:

China a subliniat marți că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câștigător, după ce șeful diplomației nord-coreene, Ri Yong-Ho, a afirmat că președintele american Donald Trump a declarat război țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că Beijingul speră că oficialii americani și cei nord-coreeni realizează că recurgerea la mijloace militare nu a fost niciodată o cale viabilă.

Totodată, China critică escaladarea verbală dintre Donald Trump și regimul de la Phenian, a afirmat Lu Kang în cadrul unei conferințe de presă la Beijing.

Schimbul de insulte și amenințări între Washington și Phenian s-a intensificat după ce președintele Donald Trump a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situația de a-și apăra țara sau aliații — Coreea de Sud și Japonia.

În replică, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat luni, la New York, că președintele american Donald Trump a declarat război țării sale și că Phenianul își rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spațiul aerian nord-coreean.

Casa Albă a negat însă că Statele Unite ar fi declarat război Coreii de Nord. „Nu am declarat război Coreii de Nord. Sincer, sugestia respectivă este absurdă”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a președinției americane Sarah Sanders, adăugând că „niciodată nu este bine pentru o țară să doboare un avion al altei țări în spațiul aerian internațional”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.