Țuțuianu pune tunurile pe Dragnea

0

Adrian Ţuţuianu spune că, pe 5 septembrie, atunci când a fost chemat la Guvern, premierul Mihai Tudose l-a informat că preşedintele PSD îi cere să demisioneze. Într-un interviu pentru Digi24, fostul ministru al Apărării a vorbit despre ziua în care a renunţat din funcţie.

Adrian Ţuţuianu a declarat, la Digi 24, că premierul Mihai Tudose i-a reproşat „eroarea în comunicare” şi i-a transmis că Liviu Dragnea îl vrea plecat de la Ministerul Apărării.

„Am plecat pentru că mi s-a făcut un reproş pe care, în sinea mea, îl consider insuficient fundamentat, dar nu am ţinut să mă leg nici de scaun, nici de funcţie. În momentul când premierul Tudose mi-a spus că am greşit şi că am adus un prejudiciu de imagine grav, a spus dânsul, şi că preşedintele partidului îmi cere să plec, am cerut o coală de hârtie, mi-am scris demisia, vă repet sunt un om cu multă demnitate şi nu accept ca cineva să mă calce în picioare”, a spus Adrian Țuțuianu, relatează Romaniatv.net.

Întrebat dacă s-a simţit călcat în picioare în momentul acela, el răspuns că s-a simţit „neîndreptăţit”.

„Am avut o discuție telefonică a doua zi (cu Liviu Dragnea, n.red.), m-a invitat să ne lămurim pe câteva lucruri, i-am spus că nu doresc să port o discuţie cu nimeni la momentul acesta”, a mai spus fostul ministru al Apărării.

Ţuţuianu a mai explicat că „exista o anumită fierbere în sistem” legat de reeşalonarea plăţilor. 

„Comunicatul tocmai asta spune că întâi plătim salariile şi apoi dăm drepturile de hrană. Era o anumită fierbere în sistem, în special la soldaţii şi gradaţii profesionişti. Norma de hrană pentru ei reprezintă cam jumătate din veniturile lunare şi atunci sigur că ei erau cei mai nemulţumiţi de întârziere”, a precizat Ţuţuianu.

Întrebat dacă se simpte nedreptăţit că nu a beneficiat de sprijin din partea PSD, aşa cum s-a procedat în cazul miniştrilor Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, Țuțuianu a răspuns că „aş fi vrut să beneficiez de o discuţie mai consistentă pe subiect”.

„Dacă toată lumea era lămurită, vă puteam lămuri şi pe dvs., presa. Nimeni nu s-a născut ministru și nimeni nu stă pe viață”.

Întrebat dacă s-a născut cineva președinte de partid pe veci, Adrian Țuțuianu a răspuns: „Nimeni şi nimeni nu stă pe veci. Un politician trebuie să cunoască puțină istorie. Mie îmi place istoria şi vă spun tuturor că nimic nu e veşnic”. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.