România, la Festivalul de Film de la San Sebastian

0

Cinematografia românească este reprezentată pentru prima oară la Festivalul de Film din San Sebastián. Două filme inspirate din realitatea românească concurează alături de alte 16 pelicule, la prestigiosul festival din Țara Bascilor, aflat la a 65-a ediție.

Covorul roșu de la San Sebastian a fost întins în acest an și pentru filmul românesc care este urmarit cu interes, de multă vreme, de cinefilii spanioli și care s-au așezat la coadă ca să vadă „Pororoca”. Filmul lui Constantin Popescu povesteste evoluția unei familii fericite care își pierde unul dintre copii.

Tudor, tatal, este protagonistul unei transformări extreme care captivează publicul pe parcursul unui film de două ore și jumătate.

Pororoca reușește să fie unul dintre primele filme românești care ajunge în selecția oficială a festivalului de la San Sebastian, care anul acesta este vizitat de vedete precum Arnold Schwarzenegger, Ricardo Darin sau Monica Bellucci.

Actrița Iulia Lumânare este pentru a doua oară la festivalul de la San Sebastian și joacă rolul mamei în „Pororoca”.

Filmul lui Constantin Popescu se află în concurs cu alte 17 filme alese de festival, printre care se numără „Soldații – poveste din Ferentari”. Pelicula realizată de Ivana Mladenovic urmează să fie proiectată și analizată de publicul exigent de la festivalul din Țara Bascilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.