Ciorbe de nota 10 pentru școlari de toate vârstele!

0

Unde sunt vremurile acelea ce ne par acum la mii de ani distanță? Zilele în care ne întorceam de la școală trăgând de ghiozdane și întrecându-ne în joacă cu ceilalți colegi. Zilele în care abia așteptam să ne umplem burțile cu delicioasa ciorbă a mamei. Zilele în care pauza de masă era momentul cel mai așteptat doar pentru că ne oferea suficientă energie pentru a o lua de la capăt cu joaca și năzdrăvaniile.

Ei bine, vremurile acelea încă nu au apus, doar că le trăiesc intens generațiile care vin din urmă. Și este datoria ta să te asiguri că cel mic își va aduce aminte cu drag de momentele în care îl răsfeți cu o delicatesă numai de tine știută.

De ce este benefic pentru cei mici consumul de ciorbe sau supe?

E simplu: acestea sunt hrănitoare, au un aport mare de vitamine și sunt procesate mult mai rapid de organism. În plus, o dietă alimentară care beneficiază în mod regulat de ciorbe sau supe este extrem de favorabilă întregului sistem digestiv.

Probabil că știi, una dintre cele mai des întâlnite probleme este aceea de tranzit intestinal. Un tranzit intestinal lent favorizează la rândul său un metabolism lent. Acesta devine treptat leneș și, uite așa ne trezim cu probleme de digestie. Iar pentru cei mici o digestie bună este esențială.

Așa că ciorbele nu doar că sunt hrănitoare dar, pe termen lung, pot aduce o contribuție semnificativă în buna creștere și dezvoltare a întregului organism. Din acest motiv până și diversificarea hranei la bebeluși începe tot cu alimente în formă lichidă. Legumele se pasează până devin piureuri lichide tocmai pentru a fi asimilate mai rapid în organism.

Legume din belșug și…un strop de suflet

Ca și ingrediente de bază pentru ciorbele făcute în casă, specialiștii în nutriție îți recomandă să folosești legume, de toate felurile. Contrar concepției eronate cum că o ciorbă ar trebui să fie mai bogată în carne, e bine să crești proporția în avantajul legumelor, mai ales dacă gătești pentru cei mici.

Iar dacă vrei să nu duci prea multă muncă de convingere cu prichindeii atunci când fac mofturi la mâncare, nu uita de ingredientele secrete, pline de suflet și savoare de la Vegeta. Începând cu faimosul Vegeta Borș cu legume și până la savurosul Vegeta Borș cu smântână, ai să dezlănțui aromele și ai să cucerești audiența. Asta pentru că toate ingredientele conținute de borșurile de la Vegeta sunt naturale și dau ciorbelor tale prospețimea memorabilă de care au nevoie.

Ciorbele tale vor avea personalitate iar mesele vor fi cu siguranță mai bogate.

Și, cum toate eforturile tale se zăresc cel mai bine în farfurie, te provocăm să-i ceri prichindelului tău o jurizare. Noi pariem pe tine și pe talentul tău bucătăresc!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.