Alexei Navalnîi, din nou arestat

Share:

Ministerul rus de Interne a anunţat vineri că Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost reţinut de către Poliţie, pentru că ar fi încercat să organizeze mai multe proteste neautorizate, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Astăzi, Departamentul Ministerului de Interne din Moscova l-a reţinut pe Alexei Navalnîi pentru că a lansat apeluri repetate pentru marşuri neautorizate”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Pe pagina sa de Instagram, Navalnîi a scris că a fost reţinut în apropierea locuinţei sale şi că a fost transportat la o secţie de Poliţie, adăugând că autorităţile nu i-au comunicat motivul arestării. Navalnîi a precizat că a fost arestat după ce a plecat de acasă, îndreptându-se spre o staţie de metrou, adăugând că a fost arestat „ca într-un film”.
În luna martie a anului viitor, în Rusia vor avea loc alegeri prezidenţiale, iar Navalnîi este unul dintre cei mai aprigi critici ai preşedintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, Comisia Electorală din Rusia a precizat recent că Navalnîi nu este eligibil pentru a candida.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.