Opt centre regionale de preluare a lânii, înființate

0

Ministrul Agriculturii Petre Daea s-a aflat, sâmbătă după amiaza, la Iași pentru a inaugura noul laborator de verificare a calității lânii, acesta fiind unul din cele trei centre existente în țară, după județele Vâlcea și Cluj.

Daea a precizat că testele vor fi gratuite, iar analizele vor fi făcute cu aparatura recondiționată, informează Agerpres.

„Cu bani de la Ministerul Agriculturii sunt trei astfel de centre — la Iași, Vâlcea și Cluj. (…) Nu am investit prea mult. Această aparatură a fost în sistem, dar a fost abandonată, iar acum încercăm să o punem în mișcare. Noi nădăjduim ca din începutul acesta să învățăm și să ne organizăm, iar apoi să mergem mai departe multiplicând, pe de-o parte punctele acestea de preluare, și dotând centrele de preluare cu aparatură necesară în așa fel încât să știm ce cantitate, ce calitate are lâna respectivă și cum o vom valorifica”, a declarat ministrul Daea.

Demnitarul a arătat că valorificarea nu trebuie să se oprească „doar la vânzarea pur și simplu a lânii”, adăugând că după acțiunea de colectare „încep activități”.

„Lâna are folosințe multiple, spre exemplu ca material termoizolant. De ce să nu începem și industria lânii să o pornim în țara aceasta? De ce să nu valorificăm? De ce să nu folosim acest mare produs în industria aceasta care a fost în România?”, s-a întrebat retoric ministrul Agriculturii.

Petre Daea a afirmat că în țară vor fi construite centre regionale de preluare și prelucrare a lânii. El a dat ca exemplu și unele inițiative în care s-au accesat bani europeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.