Armele de foc ucid, anual, 30.000 de americani!

Share:

Peste 30.000 de americani mor în fiecare an din cauza armelor de foc. O treime dintre ei sunt victime ale crimelor, însă cei mai mai mulţi, circa două treimi, se sinucid folosind o armă de foc.

Statisticile strânse de Fundaţia Everytown for Gun Safety Support arată o realitate copleşitoare. Peste 30.000 de americani mor din cauza armelor de foc în fiecare an. La o populaţie totală de peste 300 de milioane de americani, un american din 10.000 cade în fiecare an victimă a armelor de foc.

Circa o treime dintre ei sunt victime ale crimelor, iar o proporţie aproape dublă îşi pun capăt zilelor folosind o armă de foc (sinucidere). Statistica îi mai cuprinde pe americanii omorâţi de forţele de ordine în timpul unor conflicte (jafuri, urmăriri, răpiri etc.), precum şi pe cei în cazul cărora intenţia care a dus la moartea lor nu poate fi stabilită cu precizie.

Mai mult, urmărind statistica în timp, se observă că cifrele sunt în creştere. Dacă în 2011 armele au omorât 32.000 de americani, în 2015 numărul acestora a crescut lapeste 36.000.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.