Regizorul Celibidache, despre fimul „Octav”

Regizorul Serge Ioan Celebidache a declarat luni seară, la ARCUB-Gabroveni, la prezentarea pentru presă a peliculei „Octav”, că filmul nu este despre tatăl său, dirijorul Sergiu Celibidache.

El a afirmat că filmul „nu este alambicat” și a dorit să precizeze că asemănarea cu tatăl său, Sergiu Celibidache, a făcut-o actorul Marcel Iureș, interpretul personajului principal al filmului, Octav, informează Agerpres.

„A fost o motivație pentru Marcel să umple personajul cu ceva mai mult decât orice bătrân. Aceasta a fost o provocare și pentru mine. Ideea aceasta a venit de la Marcel”, a spus Serge Ioan Celebidachi.

Marcel Iureș a spus că modul în care și-a prezentat personajul a fost alegerea sa, pe Serge Ioan Celibidache întrebându-l doar dacă este de acord cu alegerea lui.

„Eu l-am întrebat și el a spus ok. ‘Păi atunci eu o să-l joc pe tatăl tău’. A fost alegerea mea. ‘Treaba ta’ a spus el”, a povestit Marcel Iureș.

„Nu primești în fiecare zi și nu poți pune în fiecare zi pariul ăsta, de a-l întruchipa pe cel mai mare muzician și cel mai mare dirijor de pe planetă. Recunosc, m-a tentat și cred că a ieșit ceva. A fost în regulă”, a mai spus Iureș.

Co-scenaristul peliculei, James Olivier, a povestit cum și când a luat viață scenariul filmului, amintind că primele replici le-a scris, împreună cu Serge Ioan Celibidache, când aveau 18-19 ani.

„Serge și cu mine ne-am în întâlnit când aveam 11 ani. Am crescut împreună. Am început să vorbim pentru prima oară despre ‘Octav’ și să scriem primele replici pe când aveam 18-19 ani. (…) Sensul profund al acestui film a fost nostalgia unei copilării”, a mărturisit James Olivier.

„Eu i-am propus lui James (n.r. James Olivier, co-scenaristul filmului) cum să tratăm timpul și cum putem să ne întoarcem, cum putem să ne uităm la copilărie și să le reinterpretăm. A fost de la început motivația aceasta de timp”, a spus Serge Ioan Celebidachi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.