Schimburile comerciale româno-croate au crescut!

0

Schimburile comerciale dintre Croația și România au avut o creștere de 25% în primele 6 luni din 2017, după o ușoară scădere în 2016, a precizat, marți președintele Camerei Economice din Croația, Luka Burilovic, la Forumul de Afaceri Bilateral România – Croația.

„Există un potențial enorm pentru îmbunătățirea relațiilor, cu precădere în domenii precum transport și infrastructură, energie, tehnologia informației și comunicațiilor, industria apărării, construcții de nave, turism, parteneriate strategice și joint venture pe terțe piețe”, a apreciat Luka Burilovic, informează Agerpres.

Conform unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar-Kitarovic, a precizat în cadrul forumului că „economia este una dintre legăturile prietenoase dintre Croația și România. Comunitățile noastre de afaceri beneficiază de un parteneriat economic reciproc și avantajos care încearcă, într-adevăr, să îmbunătățească și să consolideze relațiile noastre. Împărtășim eforturi comune cu privire la implementarea unor noi pași economici”.

Conform INS, valoarea totală a schimburilor comerciale bilaterale România — Croația a ajuns în 2016 la 270,1 milioane euro, cu un total al exporturilor de 159,7 milioane euro și al importurilor de 110,4 milioane euro. Conform informațiilor oferite de ONRC, la 2 octombrie 2017, totalul companiilor active cu capital croat în România ajungea la 144, cu un capital total social subscris de 4,27 milioane euro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat cu această ocazie că „este important să consolidăm cooperarea energetică regională, în acord cu principiile Uniunii Energetice și cu exigențele securității energetice europene”. În privința cooperării energetice, președintele României a amintit de gazoductul BRUA și de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.