Sute de copii și tineri, la Marșul Lecturii

Share:

Câteva sute de copii și tineri au participat, marți, având fiecare câte o carte în mână, la Marșul Lecturii, eveniment care deschide Festivalul Internațional de Carte Transilvania, ajuns anul acesta la a cincea ediție.

Elevii au purtat și pancarte, pe care au scris mesaje de promovare a cititului, iar organizatorii FICT le-au vorbit, la rândul lor, despre importanța cărților și felul în care pot acestea să combată ignoranța, informează Agerpres.

‘Acest Marș al Lecturii are ca scop, în al doilea rând, să promovăm Festivalul de Carte, la care vor fi, începând de astăzi, cele mai importante edituri din țară, cărți în limbi străine, în limba româna, maghiară, germană, evenimente, lansări de carte, concerte. De ce facem acest Marș al Lecturii? Îl facem pentru voi, dragi copii. Pentru că vreau să vă spun: nu pierzi nimic dacă nu citești, dar dacă citești câștigi totul, pentru că se deschid uși prin care poți distinge binele de rău, valoarea de non valoare. (…) Pentru că așa o să știți să faceți o declarație frumoasă iubitei sau iubitului vostru’, a afirmat directorul FICT, editorul Vasile George Dâncu.

La Marșul Lecturii au mai fost invitați să vorbească Irina Petraș, președintele Uniunii Scriitorilor Cluj, și scriitorul și traducătorul Dinu Flămând, care, de asemenea, au căutat să fie cât mai convingători în încercarea lor de a-i face pe copii să citească, pentru a afla, astfel, lucruri despre trecut sau viitor, pentru a se cunoaște pe ei, dar și pe cei din jurul lor, mai bine.

‘Suntem liberi fiindcă citim’, le-a spus elevilor Irina Petraș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.