Festivalul Internațional de Teatru „Povești”

Aproape 4.000 de bilete s-au vândut, cu o săptămână înainte de debutul celui important eveniment cultural desfășurat în județul Alba, Festivalul Internațional de Teatru ‘Povești’, pentru o parte din producții fiind deja epuizate, a declarat, marți, într-o conferință de presă, directorul manifestării, Ioana Bogățan.

‘Până în prezent, s-au vândut 3.800 bilete la spectacolele pentru tineri și adulți, ceea ce confirmă, dacă mai era nevoie până acum, succesul festivalului. Sunt câteva spectacole cu ‘casa închisă’, respectiv ‘A douăsprezecea noapte’ — Teatrul Metropolis, ‘Soldatul de ciocolată’—Teatrul Odeon, ‘Amantul’ — Teatrul Evreiesc de Stat, ‘O scrisoare pierdută’ — Teatrul Național din Târgu Mureș, ‘All inclusive’ — Leader Prod Art București’, a afirmat Ioana Bogățan, informează Agerpres.

Ea a adăugat că la spectacolele dedicate copiilor se estimează că vor asista aproximativ 2.500 de persoane, organizați prin intermediul grădinițelor și școlilor cărora aparțin, atât din Alba Iulia, cât și din întreg județul.

Totodată, prin parteneriatele cu Direcția de Asistență Socială Alba, Centrul de Plasament Blaj și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos au fost oferite bilete gratuite pentru beneficiari, la producțiile pe care aceștia au dorit să le vizioneze.

Ioana Bogățan a afirmat că publicul își dorește, în general, să vadă actori cunoscuți, atracția spre zona spectacolelor din străinătate fiind, în continuare, nu foarte mare.

Vor urca pe scenă actori ca Marcel Iureș, Florin Piersic Jr., Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Mircea Rusu, Vlad Zamfirescu, Dan Bordeianu, Alexandru Papadopol.

Fiind un festival sprijinit financiar cu 450.000 de lei de către Consiliul Județean (CJ), prețul unui bilet este unul redus. Mai exact, 18 lei pentru un bilet întreg, 15 lei prețul unui bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari sau 10 lei/ persoană pentru grupuri mai mari de 40 persoane. La spectacolele pentru copii, prețul biletului este de 5 lei.

În ceea ce privește structura festivalului, este similară celor din edițiile precedente, respectiv spectacole pentru cei mici, dimineața și spectacole pentru tineri și adulți, seara, în total 22 de producții, atât din România (București, Galați, Tîrgu Mureș, Brașov, Craiova, Arad), cât și din străinătate (Italia, Bulgaria, Republica Moldova).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.