2.000 de persoane, la AP a NATO de la București

0

Secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, a declarat joi că aproximativ 2.000 de persoane vor participa la Adunarea Parlamentară a NATO care are loc în aceste zile la Palatul Parlamentului, iar cheltuielile cu acest eveniment sunt de peste 10 milioane de lei.

„Fondurile necesare organizării sesiunii anuale AP NATO, din România, au fost asigurate printr-o Hotărâre de Guvern, cheltuielile au fost împărțite între Senat și Camera Deputaților, conform unui protocol. S-au achiziționat pentru acest eveniment sistemul audio-video din sala plenară, sistemul de traducere din cadrul sălilor de conferință de presă, sistemul de iluminat din sala plenară, autoturismele pentru protocol și pentru delegații, logistica IT pentru sălile în care se vor desfășura cele mai importante lucrări ale AP NATO. Cheltuielile totale sunt de 10.898.000 de lei”, a spus Mihalcea, la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Ea a adăugat că participanții acreditați la AP NATO sunt din 50 de state, cele 29 de state membre ale NATO, state partenere regionale, state invitate, state asociate.

„În jur de 500 de reprezentanți ai media sunt acreditați la acest eveniment și pentru un total de aproximativ 2.000 de persoane s-au emis legitimații de acces. Siguranța pe toată perioada desfășurării acestui eveniment este asigurată de SPP, în colaborare cu reprezentanții MAI, ai Jandarmeriei, Poliției Rutiere și ISU. Ordinea este asigurată de colegii mei angajații Camerei Deputaților, cei de la Direcția de afaceri interne, avem un protocol încheiat pentru situațiile de urgență pentru a acoperi orice poate apărea pe această zonă. Protecția demnitarilor străini și români este asigurată, conform legii, de SPP”, a precizat secretarul general al Camerei.

Aceasta a spus că au fost instalate două rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor, la intrarea de la S2, în rest toate intrările erau dotate cu asemenea sisteme pentru a facilita deplasarea.

Pe toată perioada lucrărilor AP NATO au fost sistate vizitele ghidate în Palatul Parlamentului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.