Centenarul este o sărbătoare a tuturor românilor!

0

Centenarul este o sărbătoare a tuturor românilor, a afirmat joi ministrul Culturii și Identității Naționale (MCIN), Lucian Romașcanu, care a informat că au fost centralizate 2.170 de proiecte dedicate evenimentului, dintre care urmează să fie selectate cele care vor fi propuse Guvernului pentru finanțare în anul 2018.

„E foarte important să înțelegem că Centenarul este o sărbătoare a tuturor românilor, a tuturor instituțiilor de stat sau private care vor, într-un fel sau altul, să marcheze acest moment istoric. Nu poate o instituție, oricât ar fi ea de capabilă, să gestioneze tot în ceea ce privește evenimentele”, a spus Romașcanu, într-o conferință de presă desfășurată joi la sediul MCIN, informează Agerpres.

El a precizat că la Departamentul Centenar de la MCIN atribuțiile au fost împărțite pe două paliere — unul de intermediar și altul de organizator sau lider de proiect, fiind centralizate 2.170 de proiecte.

„Pe parte de intermediar suntem cei care am primit și am centralizat toate proiectele pe care instituțiile statului, ministerele și unitățile administrativ-teritoriale și-au propus să le facă în anul următor. În acest moment avem centralizate 2.170 de proiecte, dintre care 550 sunt fără costuri exprimate. Le vom filtra și refiltra încă o dată pentru a le propune, într-o săptămână de acum încolo, pentru finanțare în 2018. (…) Dacă vreți, vă pot spune și pe detalii: unități administrativ-teritoriale — 1.791 de proiecte de finanțat, plus 124 de proiecte pe care și le-au bugetat din resurse proprii; de la instituții — 199 de proiecte, de la minister — 114 proiecte; Bucureștiul are, până în acest moment, 60 de proiecte trimise de Primăria Generală, plus primării de sector; încă nu ne-au trimis Primăriile Sectoarelor 3 și 6”, a menționat ministrul.

În ceea ce privește funcția de organizator a MCIN, Romașcanu a amintit realizarea logo-ului Centenarului, „într-un concurs extrem de deschis și de curat”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.