Doar 5% din companii generează profit!

0

Companiile puternice, stabile financiar, care își plătesc datoriile la timp și generează profit, reprezintă 5,6% din firmele din România, majoritatea fiind microîntreprinderi, se arată într-un studiu realizat de o companie de management al riscului comercial, remis joi Agerpres.

Aceste firme au generat peste 86% din profitul obținut de toate companiile românești și peste 40 % din cifra de afaceri obținută de acestea, arată studiul Credintinfo Romania, realizat pentru a informa piața despre un certificat internațional care atestă care sunt respectivele companii. Aproximativ 75% dintre aceste instituții sunt microîntreprinderi. Acest procentaj este în creștere cu peste 2% anul acesta, comparativ cu anul trecut.

„Analizele realizate scot în evidență faptul că este mult mai profitabil pentru o companie să aibă un comportament de plată corect. Mai mult, cea mai mare pondere de companii puternice sunt microîntreprinderile, companii cu mai puțin de nouă angajați. Astfel, microîntreprinderile nu sunt companii slabe ci dimpotrivă, reprezintă motorul economiei românești”, apreciază reprezentanții companiei care a realizat studiul.

Companiile puternice își plătesc datoriile în 99 zile, de aproape 4 ori mai repede decât media națională de 355 zile și de peste 5 ori mai repede comparativ cu restul instituțiilor care își plătesc datoriile în 542 de zile.

În cazul recuperării creanțelor, o companie puternică le recuperează în 70 de zile pe când media națională este de două ori mai mare 166 zile.

Cea mai mare densitate de companii puternice este în București și în județele din centrul României: Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Covasna. Aici, peste 6% din companii sunt stabile și profitabile.

La polul opus, județele din vestul și sudul României au cea mai mică densitate de companii puternice, între 3% și 4%. Este vorba despre județele Mehedinți, Caraș Severin, Dolj, Olt și Dâmbovița.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.