Proiect pentru eliminarea pensiilor speciale

0

USR a depus, miercuri, un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, excepție făcând cele destinate militarilor și magistraților.

„Proiectul de lege pe care l-am depus prevede eliminarea tuturor pensiilor speciale, mai puțin pentru două categorii, pentru care considerăm că excepțiile sunt justificabile: pentru militari — pentru că toate țările NATO au această excepție, dar și acolo am prevăzut plafonarea pensiilor speciale la nivelul ultimului salariu în plată. (…) Și, de asemenea, pentru magistrați, unde Comisia de la Veneția recomandă un tratament special și am propus plafonarea pensiilor speciale la ultimul salariu, tocmai ca să nu mai avem situații de pensii speciale de 30-40.000 de lei”, a anunțat joi deputatul USR Claudiu Năsui, la Palatul Parlamentului, într-o conferință de presă.

Conform parlamentarului USR, proiectul de lege prevede totodată posibilitatea contribuției nelimitate la Pilonul III de pensii.

„Pentru că există această nevoie pentru unii oameni să iasă mai devreme la pensie, am prevăzut în acest proiect de lege faptul că fiecare dintre noi poate contribui la Pilonul III cât vrea. Deci să facă cât vrea el economisire pe termen lung, tocmai ca să aibă o pensie mai bună la bătrânețe și ca acești bani să fie deductibili în mod nelimitat, deci să nu mai fie limitat la deductibilitate de 400 de euro pe an cât este în prezent”, a explicat Claudiu Năsui.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.