Maria Grapini susține Festivalul de Teatru “Copil în Europa”!

0

Între 3 și 12 octombrie, la Timișoara, se desfășoară cea de-a X-a ediție a Festivalului de Teatru “Copil în Europa”, eveniment amplu de întâlniri culturale și artistice, cu anvergură națională.

Festivalul cuprinde 5 spectacole invitate, 13 workshop-uri (improvizație, actorie, canto, circ, film, musical), 18 trupe în concurs din toată țara, sesiuni de discuții, care se desfășoară în mai multe locații din Timișoara, convenționale sau nu.

Copil în Europa are drept invitați, să joace spectacole în festival sau să țină workshop-uri pentru participanți, nume grele din domeniu, de topuri naționale și internaționale: Florin Piersic Jr., Konstantin Keidel, Tibor Cari, Victor Bucur, Mădălina Ghițescu Petre, Dragoș Muscalu, Loreta Neculai, Claudiu Pușcău, Petre Ancuța, Florin Călbăjos din proiectul 9G la TNB și alții.

Susținătoare cunoscută a sferei culturale, moral și financiar, umanista Maria Grapini a fost, sâmbătă, 7 octombrie, invitata specială a evenimentului artistic desfășurat la Casa Tineretului din Timișoara. Europarlamentarul PPU-sl a participat la finanțarea celei de-a X-a ediții de festival și a fost, sâmbătă, prezentată publicului spectator.

“Ca si anul trecut, am susținut financiar acest act cultural, cu cea mai mare deschidere, pentru că eu cred că, prin cultură si educație, putem avea o societate mai bună. Tinerii oameni de teatru, actori, regizori sau scenariști, sunt plini de energie, optimism, sunt inteligenți și inventivi! Creează o lume în tonuri optimiste, ori exact de asta avem nevoie! Sunt valori certe, cu care ne mândrim. Avem, din păcate, prea puțin timp pentru frumos, și e păcat. M-am bucurat să fiu, în această sâmbătă, alături de…copiii din Europa!”, a declarat umanista Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.