Crește productivitatea muncii în minerit!

0

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat , la Lupeni, că productivitatea muncii în minerit a crescut în acest an, comparativ cu anii trecuți, fapt care ar putea duce la majorări de salarii în domeniu, după ce în 2017 s-a reușit creșterea unor sporuri.

El a arătat că, în prezent, în conturile Complexului Energetic Hunedoara (CEH) există suficienți bani pentru achiziția unor echipamente necesare în activitatea de securitate minieră, informează Agerpres.

„Eu vă spun că, la sfârșitul anului, compania (Complexul Energetic Hunedoara, n.r.) va avea o productivitate a muncii mai mare ca în anii anteriori și putem să discutăm atunci și despre majorări de salarii. În momentul în care am preluat funcția de ministru, CEH avea foarte mari probleme financiare, nu avea bani în conturi, aveau salarii cu întârziere. La ora actuală, nu doar că avem salariile la zi — și am făcut și unele mici majorări prin sporuri, vreau să vă spun că avem suficienți bani în conturi să facem unele achiziții importante pentru securitatea în activitatea minieră”, a spus ministrul.

Toma Petcu a arătat că numărul celor care doresc să lucreze în minerit a scăzut, cu toate că a fost încurajată atragerea de forță de muncă nouă.

Referindu-se la activitatea Minei Lupeni, ministrul Energiei a mai spus că în acest an exploatarea minieră a avut cea mai bună producție din cadrul CEH și că, împreună cu sindicatele, s-a propus Comisiei Europene prelungirea perioadei de închidere a minei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.