Alertă de hepatită virală A în Botoșani

Mai multe cazuri de hepatită virală A au fost depistate atât la adulţi, cât şi la copii, în judeţul Botoşani.

In cursul lunii septembrie, in localitatea Baranca Cristinesti a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A (atat adulti, cat şi copii) intr-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii. A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani (DSP).

S-a intervenit in focar cu 50 de doze de vaccin administrate la inceperea anului scolar. In fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant (s-au igienizat grupurile sanitare si fantanile). De asemenea, s-a facut educatie pentru sanatate. Prin urmare, numarul cazurilor nou aparute s-a diminuat semnificativ (saptamana trecuta a fost depistat un singur caz nou cu provenienta in acest focar).

Intr-o altă comună din Botoşani, Dimacheni evolueaza un focar de comunitate cu 11 cazuri. Echipa Directiei de Sanatate Publica a intervenit si acolo.

Totodată în dupa-amiaza zilei de 6 octombrie au fost 2 cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate in investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmand a se face in cursul acestei saptamani.

Toate cazurile au fost monitorizate si au evoluat fără complicaţii, favorabil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.