Depresia face ravagii la nivel mondial

0

La nivel mondial, depresia afecteaza peste 150 de milioane de oameni, facandu-i sa-si piarda sanatatea si sa duca o viata mizerabila. Pana in 2020, depresia ar putea fi pe locul doi dupa bolile de inima in ceea ce priveste afectarea sanatatii.

Depresia este un adevarat mister. In ciuda efectelor sale negative se intalneste adesea si se mosteneste, adica este transmisa prin gene. Ceea ce inseamna ca ar avea unele beneficii legate de adaptabilitate. Ar putea fi, oare, depresia o strategie evolutionara care sa te apere impotriva infectiei?

In istoria umanitatii infectia a fost principala cauza a mortii multor oameni, fiind astfel o forta critica a selectiei naturale. Din cauza infectiilor durata medie de viata, inainte de perioada industriale, era de numai 25 de ani, iar jumatate dintre copii mureau inainte de a ajunge la maturitate.

Dupa ce infectia patrunde in corp acesta incearca sa contracareze prin inflamatie. Organismul nu se simte bine, e bolnav, slabit, obosit, incet. Numai ai chef de socializare. Nu-ti doresti decat sa dormi. Aceste simptome sunt similare celor asociate cu depresia si sunt excelente in timpul luptei cu infectia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.