Chirica pune tunurile pe Dragnea

0

Fostul lider PSD Mihai Chirica spune că premierul Tudose nu va răspunde ”în mod lipsit de raţiune la orice comandă care îi vine de oriunde, inclusiv de la Dragnea”, şi că probabil nu va demisiona, pentru că ar provoca o criză majoră ”pe care o va încasa partidul, nu cine o provoacă”.

Întrebat despre recentele declaraţii ale premierului referitoare la o eventuală demisie, Chirica a spus că ”orice Guvern, orice echipă, are nevoie la un moment dat de primenire. Trebuie să îţi primeneşti o echipă şi în echipele sportive şi în echipele politice şi în echipele guvernamentale rodezi, să spunem, un colectiv de participanţi şi la un moment dat ajungi la concluzia că trebuie să mai faci ceva. Şi trebuie să mai faci ceva. Aici nu este niciun fel de risc, dimpotrivă”.

În ceea ce priveşte numele celor care ar trebui să fie remaniaţi, Chirica a declarat că sunt doar speculaţii, însă, potrivit fostului lider de la Iaşi, nu asta ar fi problema.

”Până la urmă tot mecanismul guvernamental trebuie să funcţioneze ca un întreg pentru că orice decizie a unui minister se reflectă în celelalte ministere, probabil că se va găsi şi o soluţie. De fond lucrurile stau altfel, având în vedere ultimul scandal care s-a titrat şi care este de mult mai mare importanţă decât o remaniere a unor miniştri, este vorba despre scandalul dintre premier şi preşedintele de partid, care ne întoarce din nou în timp şi ne ducem la motivul pentru care a plecat Grindeanu. Bucuria mea majoră este că premierul Tudose nu este la fel de flexibil, maleabil cât era Grindeanu la momentul respectiv. Eu atunci am spus şi am şi repetat, problema nu este Grindeanu în sine ca persoană sau ca premier de prim rang, ci problema este principiul, ori de câte ori un premier nu îţi răspunde la comenzi îţi dai jos propriul tău Guvern prin moţiune de cenzură ca să îţi aduci de fiecare dată persoana care să îţi răspundă la comenzi? Nu cred că ăsta este motivul pentru care trebuie să facem guvernare. De aceea a fost şi discuţia foarte fierbinte. Părerea mea este că domnul Tudose nu va răspunde în mod lipsit de raţiune la orice comandă care îi vine de oriunde, inclusiv de la preşedintele Dragnea”, a spus Chirica.

Acesta nu crede că se va ajunge la o situaţie similară cu cea a fostului premier Grindeanu, pentru că ”de data aceasta domnul Dragnea nu îşi mai permite să iniţieze moţiune de cenzură împotriva premierului, nu îşi mai permite, ar trebui să se pună la masa negocierilor cu domnul Tudose”.

Despre o posibilă demisie a lui Tudose, Chirica a vorbit ca una de principiu.

Decât să fie un doar premier manevrabil pe deciziile altora, preferă să demisioneze, din principiu, nu pentru că nu ar putea să îşi ducă mandatul până la capăt. Dar nu cred că o va face pentru că ne duce în acelaşi punct critic, pentru că demisia dumnealui nu ar provoca decât din nou o nouă criză poltică majoră, pe care din păcate o încasează partidul şi nu o încasează cine o provoacă. În momentul de faţă asistăm la una dintre cele mai discrepanţe de partid, când diferenţa dintre partid şi liderul său este de la simplu la dublu, deci partidul este de două ori cu mai multe procente în faţa liderului, a spus fostul lider social democrat de la Iaşi.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.

 Totodată, premierul a declarat că va face „o mini remaniere” care va viza mai mulţi miniştri „cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”. Ilan Laufer şi Răzvan Cuc s-ar afla pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose, potrivit unor surse.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.