Dinu Pescariu, urmărit penal

0

Fostul tenismen Dinu Pescariu este implicat într-un nou dosar DNA. Cel care a fost denunţător în primul dosar Microsoft a dat explicaţii procurorilor despre modul în care a preluat Baza Sportivă Cutezătorii, locul unde a amenajat apoi un club privat.

Dinu Pescariu este urmărit penal, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu. Prejudiciul ajunge la 93 de milioane de euro.

Fostul ministru al Cercetării Mihnea Costoiu s-a prezentat marți la DNA în dosarul referitor la baza sportivă Cutezătorii, conform Agerpres.

În 2004, Dinu Pescariu a închiriat baza sportivă Cutezătorii de la PAAPPS, după ce aceasta a fost trecută din proprietatea Ministerului Educației la RAAPPS, coordonată atunci de Secretariatul General al Guvernului, condus de Eugen Bejenariu.

În 2009, când ministerul era condus de Ecaterina Andronescu, iar secretar de stat era Mihnea Costoiu, baza a fost din nou închiriată, de data aceasta pentru 25 de ani, lui Dinu Pescariu, contra 9.000 de euro pe lună.

Este vorba despre o bază sportivă cu 60 de hectare de imobile și terenuri, într-o zonă exclusivistă a Capitalei, în zona Floreasca – Barbu Văcărescu.

Acum, procurorii investighează cum a fost închiriată această bază lui Dinu Pescariu la un preț atât de mic. Investigația are loc după un denunț al lui Dorin Cocoș. Este foarte posibil ca Dinu Pescariu să aibă calitatea de suspect în acest nou dosar.

Pescariu a fost deja trimis în judecată într-unul dintre cele trei dosare Microsoft, alături de Claudiu Florică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.