Intâlnire Iohannis-Tudose, la Cotroceni

0

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi. Surse citate de Mediafax au declarat că întrevedere premierului Mihai Tudose cu preşedintele Klaus Iohannis a avut ca temă noua criză politică. 

Premierul Mihai Tudose a mers marţi la Palatul Cotroceni, unde a avut o întrevedere cu cu şeful statului. Cel mai probabil, tema de discuţie a fost legată de noua criză politică, în contextul în care premierul Mihai Tudose a declarat luni seara că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a confirmat că premierul Mihai Tudose a fost marţi la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Dobrovolschi a completat că a avut loc o „discuție instituțională, absolut normală, și, repet, necesară într-un astfel de context, între Președinte și Premier”.

Legat de o posibilă remaniere guvernamentală anunţată de premierul Mihai Tudose, purtătorul de cuvânt al Președintelui României a declarat că „domnul Președinte a vorbit despre faptul că atunci când persoane aflate în funcții importante în stat au probleme, și știți la ce cazuri mă refer, aceste persoane ar fi trebuit să se retragă sau să fie retrase de partid. Altfel, ducând discuția mai departe, este atributul Premierului să facă astfel de evaluări și să decidă dacă se impun remanieri, schimbări în echipa guvernamentală„.

Mihai Tudose a mers la Cotroceni în contextul în care social-democraţii s-au reunit pentru a discuta despre intenţia premierului de a remania mai mulţi miniştri. Surse politice citate de România TV au declarat că ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare, dacă ministrul Viorel Ilie va fi demis.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, că va face „o mini remaniere” care va viza mai mulţi miniştri „cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”. De asemenea, Tudose a precizat că relaţia cu Liviu Dragnea nu este „într-un moment fericit”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, că premierul Mihai Tudose poate să propună orice idee de remaniere, iar partidul este obligat să analizeze.

„Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred că procedura corectă este următoarea: premierul are toate pârghiile necesare să facă evaluarea fiecărui ministru şi, aşa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este şi procedura inversă, de deznumire”, a spus Liviu Dragnea.

Ministrul Dezvoltării şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Guvern, Sevil Shhaideh, este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul Belina. În acelaşi dosar, DNA a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale şi în cazul ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Al treilea ministru cu probleme penale este cel delegat pentru Relația cu Parlamentul. Viorel Ilie este acuzat că a aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.