Neînțelegeri între Tudose și Dragnea. Va demisiona premierul?

Premierul Mihai Tudose a declarat că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.

În contextul mult dezbătutelor tensiuni din PSD, în special cu Liviu Dragnea, premierul a recunoscut că ia în calcul să-şi dea demisia, dacă este real sondajul lui Marius Pieleanu, comandat şi prezentat de PSD, unde încrederea în Guvern a scăzut foarte mult.

„Presupunand ca e adevarat (sondajul – n.red.), eu sunt aici sa guvernam pentru romani, daca romanii nu mai cred in ceea ce facem, plecam acasa toti, nu putem sa guvernam cu forta. (…) De vineri subiectul acesta e comentat de toata lumea de pe tot spectrul politic. Haideti sa spunem ca e adevarat, daca e asa, sunt doua variante, ori am eu o problema si trebuie sa plec acasa, ori sunt probleme in Guvern (…) Maine vom vorbi despre toate barbateste”.

Întrebat care este relaţia pe care o are cu şeful PSD, Liviu Dragnea, premierul a răspuns: „nu aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi. O să ne lămurim mâine”.

Premierul a adăugat, de asemenea, că „trebuie să umblăm la Guvern şi să stabilim clar relaţia dintre Guvern şi Partid”.

De asemenea, Tudose a spus că nu are ce să își reproșeze cu privire la această relație.Pe de altă parte, întrebat dacă are ce să reproșeze altora, Tudose a afirmat: „Mâine vom face o asemenea discuție, când vorbim despre toate bărbătește. Ceea ce a contat foarte mult în decizia de astăzi, de a analiza (…) activitatea Guvernului, eficientizare, fiindcă până la urmă nu este un sport individual, este vorba de Guvern și a arunca țara în haos acum, totuși (…), nu e o oportunitate pentru nimeni, chiar pentru nimeni. Avem responsabilități, avem proiecte în derulare, dar (…) nu este nici vorba de a ne lega cu lanțuri de scaune, de a nu vrea să părăsim anumite funcții, ci dimpotrivă, eu îmi mențin opinia, guvernăm pentru oameni, și nu împotriva lor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.