Frida Kahlo’s Festival

0

Ambasada Mexicului în România organizeză, începând din 17 octombrie, o serie de evenimente, în București și Timișoara, sub numele de Frida Kahlo’s Festival pentru a familiariza publicul român cu experiențele din viața artiștilor mexicani – Frida Kahlo și Diego Rivera.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Mexicului, transmis miercuri Agerpres, primul eveniment al festivalului este expoziția fotografică „Diego y Frida. Una sonrisa a mitad del camino” („Diego și Frida. Un zâmbet la jumătatea drumului”), care se va deschide pe data de 17 octombrie, la ora 19,00, la sediul Point Cultural Hub din București.

Prezentată pentru prima oară în anul 2002 la Muzeul Casa Estudio Diego Rivera și Frida Kahlo din Ciudad de México, expoziția include 50 de fotografii alb-negru realizate de autori renumiți precum Manuel Álvarez Bravo, Nicholas Murray, Los Hermanos Mayo. Imaginile expoziției surprind perioadele lor de tranziție, călătoria în Statele Unite, prietenia cu Trotsky și André Bretón, dar și fotografii de la cea de a doua căsătorie a cuplului și expunerea lor în lumea artistică, precum și deteriorarea fizică a Fridei, apropierea sa de moarte și ultima fotografie a cuplului.

Invitatul special este curatorul și expertul în artă mexicană Gregorio Luke, care va susține o prezentare multimedia în limba engleză despre arta cuplului Kahlo — Rivera. Gregorio Luke, renumit expert și promotor al artei mexicane, a fost director al Muzeului de Artă Latinoamericană din Los Angeles și creator al emisiunii „Dentro del Arte” (Secretele Artei), transmisă în Mexic și Statele Unite, precizează sursa citată.

De asemenea, pe data de 18 octombrie, la Institutul Cervantes din București, de la ora 19,00, va avea loc proiecția „Frida, Naturaleza Viva”, care va arăta publicului suferința timpurie a Fridei, ce a însoțit-o până în ultima zi a vieții. Majoritatea scenelor au fost filmate în renumita Casa Azul a artistei, din Ciudad de Mexico.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.