S-a deschis Târgul de Carte de la Frankfurt

La Frankfurt și-a deschis porțile cel mai mare târg de carte din lume. Peste 7 mii de autori din 106 țări își prezintă lucrările și intră în dialog cu cititorii. Franța are statutul de invitat de onoare al acestei ediții, iar târgul a fost inaugurat în prezența președintelui Emmanuel Macron.

Peste 40 de mii de cărți și peste 200 de autori – asta aduce Franța la Târgul de Carte de la Frankfurt, în calitate de invitat de onoare. La deschiderea oficială a evenimentului a participat și președintele Macron, alături de cancelarul german.

Emmanuel Macron: „Lucrurile care ne stimulează conștiința sunt cele mai bune arme pe care le avem împotriva celor care vot să construiască ziduri şi să convertească spiritul pe drumul fanatismului.”

Angela Merkel: „Nu trebuie să devenim motorul globalizării, la fel cum nu trebuie să fim motorul digitalizării. Trebuie să le ordonăm, să le dăm o formă. Iar aici literatura ne poate ajuta”.

Printre participanții vedeta ai acestei ediții se numără controversatul autor francez Michel Houellebecq, americanul Dan Brown, care cu titluri precum „Codul lui Da Vinci” sau „Îngeri și Demoni” a vândut peste 200 de milioane de cărți, sau scriitoarea canadiană Margaret Atwood, al cărei roman „Povestea Slujitoarei” din 1985 a revenit în atenție grație unui multi-premiat serial tv.

Atwood va primi și prestigiosul Premiu Al Păcii pentru întreaga opera. Târgul de la Frankfurt, care adună peste 7 mii de expozanți din toată lumea se desfășoară până duminică, 15 octombrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.