„100 de inimi pentru 100 de copii”

0

Comisarul European Marianne Thyssen a vizitat joi Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa”, unde a asistat la prezentarea unui proiect de succes cu finanțare europeană: „100 de inimi pentru 100 de copii’, pus în practică de Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore.T. Popa’, în parteneriat cu Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV).

Proiectul „O sută de inimi pentru o sută de copii”, a fost singurul selectat pentru a fi prezentat Comisarului european Marianne Thyssen. Cu acest prilej, managerul de proiect Mihaela Tomaziu-Todosia și prof.univ.dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr. George I.M. Georgescu’ au prezentat invitaților povestea acestui proiect al inimilor.

Proiectul „Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice’ s-a desfășurat în perioada 25 februarie 2015 — 24 decembrie 2015 și a bifat o rată de succes impresionantă.

Proiectul și-a propus instruirea, informarea și capacitarea unui grup țintă de 160 de asistente și 75 de medici, utilizând metodologii de învățare moderne asistați de experți internaționali. Formatorii externi din cadrul programului au fost nume importante în specialitatea cardiologiei pediatrice din țările Uniunii Europene. Activitățile de instruire au fost coordonate de prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr. George I.M. Georgescu’ Iași.

Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate stagii de pregătire la centre de specialitate din Germania, Italia, Franța, Ungaria, pentru 20 de medici și 20 de asistenți din grupul țintă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.