Duterte îi amenință pe ambasadorii statelor UE

0

Președintele filipinez Rodrigo Duterte i-a amenințat joi pe ambasadorii statelor Uniunii Europene că îi va expulza ‘în 24 de ore’, dacă reprezentanții acestor state la ONU vor încerca să excludă țara sa din Consiliul Drepturilor Omului pentru a sancționa ‘războiului antidrog’ soldat până în prezent cu peste 7.000 de morți în Filipine, transmite agenția EFE. 

‘Putem chiar mâine să tăiem canalul diplomatic și să plecați din țara mea în 24 de ore. Toți !’, a reacționat Duterte după o recentă solicitare a organizației Human Rights Watch (HRW) ca Filipinele să fie exclus din respectiva comisie.

Președintele filipinez i-a acuzat de asemenea pe ‘europeni’ că ‘se amestecă în afacerile interne ale Filipinelor’ prin susținerea campaniei HRW de încetare a operațiunilor împotriva numeroșilor traficanți de droguri. El a susținut de asemenea că orice încercare de excludere a țării sale din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va fi inutilă, întrucât Rusia și China, membri permanenți ai Consiliului de Securitate, se vor opune.

Președintele Rodrigo Duterte s-a remarcat adesea prin declarații foarte ostile la adresa liderilor occidentali, apelând uneori chiar și la jigniri, cum a procedat într-o declarație în care a vorbit despre fostul președinte american Barack Obama.

După ce SUA, Uniunea Europeană și ONU l-au acuzat pentru execuțiile extrajudiciare, Duterte a reproșat acestora că nu înțeleg gravitatea unor probleme din țara sa, precum traficul de droguri și criminalitatea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.